סרטן השד הוא הסרטן השכיח ביותר אצל נשים. בשנים האחרונות נעשו שיפורים משמעותיים בהליך הניתוחי של הסרת הרקמה הסרטנית בשד, מה שמאפשר את שחזור השד מיידית לאחר הניתוח. שילוב הגישה הניתוחית ושחזור השד לאחר הניתוח הראה שיפור במדדי איכות החיים של החולות. אך, בניתוח שחזור השד, לעיתים נשארת רקמת שד מקורית אשר יכולה להכיל תאים סרטניים וחזרה מקומית או מרוחקת של הגידול הסרטני . בשורה זו היא נוראית עבור חולות שעברו כריתה ושחזור השד, בגלל שהדבר יצריך סדרת ניתוחים נוספת, תרופות כימותרפיות והקרנות ולעיתים מותיר אותן ללא אפשרות של שחזור שד.
מטרת המחקר של ד"ר קידר- פרסון הינה לפתח כלי שנעזר באינטליגנציה מלאכותית (AI) Artificial intelligence , מבוסס דימות תהודה מגנטית (Magnetic Resonance Imaging- MRI) , ומטרתו הינה לאבחן באופן מדויק אזורים בעלי סיכון מוגבר לחזרת הסרטן ברקמות השד שנשארו לאחר כריתה ושחזור. פיתוח הכלי ידגיש באילו אזורים יש ברקמת השד שארית לאחר השחזור, ובאילו אזורים ישנה היתכנות גבוהה לחזרת הסרטן.
הטכנולוגיה החדישה עתידה לעזור ולשפר ניתוחי כריתה ושחזור של אינספור נשים ברחבי העולם על ידי זיהוי מדויק של הישנות סיכונים ובחירה משופרת לטיפולים הבאים. המחקר נעשתה בעזרת ד"ר דבי ענבי משיבא וצוות מעבדת המחקר בתחום הרדיולוגיה בראשותה, ופרופ' מירי סקלייר-לוי, מנהלת דימות לשד במרכז מירב בשיבא.