במרבית הגידולים, גנים האחראיים לוויסות חלוקת תאים מתפקדים בצורה פגומה; הם מאיצים חלוקה וגדילה של תאים כשהם אינם אמורים, ונקראים 'אונקוגנים'. התוצאה היא חלוקה וגדילה בלתי מבוקרת של תאי הגידול.
חוסר ויסות מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממוטציות באונקוגנים מרכזיים, בגנים מדכאי גידול, ו/או בבקרתם.
בכרבע המקרים של סרטן ריאות, האונקוגן KRAS נושא מוטציות הגורמות ליצירת גידולים וגרורות.
ה-mRNA המקודד לאותו אונקוגן KRAS, נקשר ע״י חלבון קושר RNA מסוג Igf2bp1, ואינטרקציה זו גורמת לעליה ברמות KRAS ולתמיכה בפעילותו.
מטרתו של פרופ' ישראלי היא לפתח טיפול חדש לסרטן ריאות המעכב את הקישור של Igf2bp1 ל-mRNAs המעודדים גידולים סרטניים (כמו KRAS ועוד mRNAs פרו-סרטניים) ובדרך זו למנוע התקדמות הסרטן ויצירת גרורות.
על ידי סריקה רחבה (27,000 תרכובות), הצוות שלו זיהה תרכובת מרכזית המעכבת את הקישור של KRAS mRNA ל-Igf2bp1.
תרכובת זו מערערת את ה-mRNA המקודד ל-KRAS, מפחית את רמות החלבון KRAS ומעכב את הצמיחה של תאי אדנוקרצינומה של הריאות בתרבית.
RNAs נוספים, המקודדים לחלבונים אונקוגניים אחרים, מתמוססים גם הם על ידי מתן התרכובת.
פרופ' ישראלי מציע לפתח מולקולות משופרות, דור שני, ולבדוק אותן במודלים פרה-קליניים של עכברים, שם הם צפויים לעכב את התקדמות הגידול וגרורות.
מחקר זה עשוי להוביל לפיתוח תרכובות חדשניות ממוקדות מטרה שיכולות לשמש קלינית, כטיפול ראשוני או כטיפול משלים לחולים הסובלים מקרצינומה של הריאות ואולי גם מסרטנים מסוגים שונים.
תחום המחקר / מילות מפתח: אונקוגנטיקה, גילוי תרופות, גרורות, הנדסת חלבונים, טיפול בסרטן, כימיה רפואית, מחקר בסיסי, מחקר קליני ומחקרי מעבר, סרטן ריאות, תרופות ניסיוניות