הישגי הקרן לחקר הסרטן בישראל

0
מחקרים פעילים כיום
0
מחקרים
0
שנות פעילות
0 $
חולקו לצרכי מחקר

אודות הקרן

ICRF – Israel Cancer Research Fund הוקמה בשנת 1975 על-ידי חוקרים ורופאים אונקולוגים אמריקאיים שהשכילו להבין שיש מספר רב של חוקרי סרטן מוכשרים בישראל הזקוקים למשאבים שיאפשרו להם לממן את מחקריהם.

הקרן הציבה לה מטרה לסייע בגיוס כספים לטובת מימון מחקרים של חוקרי סרטן בישראל. מימון החוקרים מאפשר להם לבצע מחקרים בארץ ולקדם את הקריירה המקצועית שלהם ובכך גם נשמרת חיוניות מוסדות המחקר בישראל, שמצליחים לשמור על המשאב החשוב להם מכל – מדענים מצטיינים.

מאז 1975  העניקה הקרן לחקר הסרטן בישראל למעלה מ-2,700 מענקים בסכום כולל של מעל 87 מיליון דולר לחוקרי וחוקרות סרטן מצטיינים, שמעבדותיהם נמצאות במוסדות מחקר מובילים, אוניברסיטאות ובתי חולים בכל רחבי ישראל.

 

פעם בשנה מובאות הבקשות לדיון בפני ועדה בין-לאומית המונה עשרות מדענים העוסקים בחקר הסרטן ברחבי העולם.

תהליך בחינת הבקשות נעשה בסטנדרטים הגבוהים ביותר, על פי מודל משרד הבריאות האמריקאי (NIH). משקל רב ניתן לתמיכה בחוקרים/ות צעירים/ות הבוחנים כיוונים חדשים ופורצי דרך, זאת לצד תמיכה ארוכת-טווח בחוקרים/ות בכירים/ות על מנת לאפשר להם להמשיך במחקרים לטווח הארוך.

עד היום רשמה ICRF לזכותה הצלחות רבות בבחירת פרויקטים בתחום חקר הסרטן שהביאו לפריצות דרך בהבנת מחלת הסרטן ובטיפול בה. בין היתר תמכה ICRF רבות במדענים שעסקו בפיתוח תרופות חשובות וידועות בכל העולם, לטיפול בסרטן בינהן דוקסיל, ולקייד וגליבק.

פרופ' אברם הרשקו

רבים מהחוקרים שקיבלו מימון מהקרן לחקר הסרטן בישראל, רכשו את השכלתם וניסיונם  במוסדות יוקרתיים בארץ ובעולם ומקיימים במשך כל שנות עבודתם שיתוף פעולה רחב-היקף עם מדענים בעלי שם עולמי. בין הנהנים מתמיכת ICRF ניתן למצוא מדענים הנמצאים בתחילת דרכם  וחוקרים בכירים המנהלים פרויקטים פורצי דרך.

חוקרים המקבלים תמיכה מקרן ICRF תרמו רבות להתקדמות המלחמה המתמשכת במחלת הסרטן וכוללים את חתני פרס הנובל בכימיה 2004, פרופ' אברם הרשקו ופרופ' אהרן צ'חנובר, מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.

פרופ' אהרן צ'חנובר

תהליך הביקורת המדעית של ICRF

מוסד ללא קירות

הקרן לחקר הסרטן בישראל גאה במיוחד בעובדה כי כל המענקים מוקצים במלואם לחקר הסרטן בישראל.  מדענים אשר ממומנים על ידי ICRF מקבלים את המלגות שלהם דרך מרכזי המחקר בהם הם מועסקים.  משכך, ICRF הוא "מוסד ללא קירות".  יחד עם זאת, הוקם פארק הקרן לחקר הסרטן בישראל ברמת אביב, על פני שטח של כ-10 דונם, על מנת לאפשר הוקרה קבועה וציבורית לתורמים העיקריים ב-ICRF.

קטגוריות מענק

מענק לפיתוח קריירת מחקר (RCDA)

מענקים אלה מיועדים לחוקרות וחוקרים צעירים בתחילת דרכים כחוקרים עצמאיים (PI), בשלבי פתיחת המעבדה וביסוסה של קריירת מחקר.

גובה המענק: $45,000 לשנה
משך המענק: 3 שנים

הגבלה: מענק זה ניתן פעם אחת בלבד לחוקר/ת

מענק לפיתוח קריירת מחקר לקלינאים (CRCDA)

מענקים אלה מיועדים לקלינאים, על מנת להוסיף נדבך של מחקר בנוסף לעבודתם החשובה מול מטופלות ומטופלים. מענק זה מאפשר להם להקדיש חלק מזמנם לטובת מחקר.

גובה המענק: $45,000 לשנה
משך המענק: 3 שנים

הגבלה: מענק זה ניתן פעם אחת בלבד לחוקר/ת

מענקי פרויקט
Project Grants

מענקים אלה, המהווים את מרבית המענקים המוענקים על ידי הקרן, מיועדים לתמוך בפרויקט מחקר ספציפי בהובלה של חוקר/ת ראשי/ת במסגרת המעבדה שלהם.

גובה המענק: $60,000 לשנה
משך המענק: 3 שנים

הגבלה: אין הגבלה, חוקר/ת רשאיים להגיש בקשות נוספות לקטגוריה זו לאחר תום תקופת המענק הקודם.

 

פרופסורת מחקר
Professorship Grant

 

המענק היוקרתי ביותר שמעניקה הקרן ומיועד לחוד החנית של חוקרות וחוקרי הסרטן בישראל אשר מובילים את תחום חקר הסרטן במדינת ישראל.

גובה המענק: $100,000 לשנה
משך המענק: 5 שנים

הגבלה: אין הגבלה, חוקר/ת רשאיים להגיש בקשות נוספות לקטגוריה זו לאחר תום תקופת המענק הקודם.

מענק גשר
Gesher Grants

מיזם בשיתוף משרד המדע והחדשנות שמטרתו לעודד חוקרים/ות צעירים לשוב לישראל לאחר פוסט-דוקטורט בחו"ל ולסייע להם בקליטתםה חזרה, אקדמית ואישית. 

גובה המענק: 200,000 ש"ח לשנה, חצי למחקר וחצי למחייה.
משך המענק: 3 שנים

הגבלה: מענק זה ניתן פעם אחת בלבד לחוקר/ת.

מענק פוסט דוקטורט
Post-Doc Fellowship

מענקים לחוקרים/ות צעירים/ות במהלך הכשרת הפוסט-דוקטורט, בפיקוח חוקרים/ות בכירים.

גובה המענק: $35,000 לשנה
משך המענק: 3 שנים

הגבלות: בשנה זו הקרן החליטה לא לחלק מענקי פוסט-דוקטורט חדשים.

למה לתמוך בקרן לחקר הסרטן בישראל?

תרומה לקרן לחקר הסרטן היא תמיכה במחקר ישראלי חדשני שיפרוץ את הדרך להפיכת מחלת הסרטן להיסטוריה

1

הקרן מסייעת לחוקרות וחוקרים ישראליים לבסס את קריירת המחקר שלהם בישראל

ובכך פועלת לבניית קהילה מדעית חיונית יותר וחיזוקה של מדינת ישראל כמדינה מובילה בחדשנות מדעית.

2

המחקרים נבחרים על ידי ועדה מדעית, בין-לאומית ובלתי-תלויה

הועדה בוחנת ההצעות לפי האיכות המדעית והפוטנציאל שלהן ושל החוקר/ת. לכן רק המחקרים הטובים ביותר מקבלים מימון, בלי השפעה של פוליטיקות וחברויות, ועם ייצוג לכל מוסדות המחקר ובתי החולים בארץ.

3

תקורות מינימליות

התרומה שלך מועברת ישירות לחוקרות ולחוקרים, בלי 'עמלה' למוסדות המחקר. הקרן עצמה פועלת במבנה מצומצם ומהודק, עם עלויות ניהול ותפעול מינימליות.

הנהלת הקרן

יו״ר הדירקטוריון

תמיר גילת

בשנת 2011 אובחן תמיר עם שני סוגי סרטן גרורתיים וזמנו נקצב לחודשים ספורים. הודות לשימוש בתרופות חדשניות, הרבה מזל וחוסן מנטלי, תמיר חי לצד הסרטן כבר 12 שנים.  מאז החליט להקדיש את זמנו לקידום את הקרן לחקר הסרטן.

חבר דירקטוריון

ליאור אקרמן

שימש כסגן ראש אגף בשב"כ, בתפקידי שטח, ניהול ופיקוד. משמש כפרשן בולט בתקשורת, לענייני טרור, ביטחון, ערבים ומודיעין. סופר ומרצה בארץ ובעולם במגוון תחומים. בעל תואר ראשון בתקשורת ומדע המדינה ותואר שני במשפטים.

WagnerICRF

חבר דירקטוריון

אמיר וגנר

חברת דירקטוריון

ד"ר מולי גלובוס

חבר דירקטוריון

עו"ד שי פינס

מנכ"ל הקרן

ליאור לפיד

מנכ"ל הקרן משנת 2021. אבא של דורי ונשוי לדנה. שימש כמנכ"ל חותם וכמנכ"ל-מייסד של עמותת אור לחינוך. בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במדיניות ציבורית.
דירקטור מוסמך, מכהן כדירקטור במספר גופים.